Horgászrend

A horgászathoz állami horgászjegy szükséges!

Engedélyezett horgászmódszerek:

 • Úszós módszer:
  • Botonként 1 db egyágú szakáll nélküli horoggal szerelve.
  • Kizárólag csalihallal történő csalizás esetén, ragadozóhalas horgászatnál megengedett az 1 db kétágú, illetve háromágú horog használata!
 • Fenekező módszer:
  • Készségenként (botonként) maximum 1 db egyágú szakáll nélküli horog.
 • Pergető módszer (április 1-től október 31-ig):
  • Csak olyan műcsalival folytatható, ami egyágú horoggal van szerelve! (pl. twister)
 • Pergető módszer (november 1-től március 31-ig):
  • Partszéleknél és szigetek széleinél minden technikával engedélyezett

Felnőtt horgász (18 év felett) kettő horgászbottal, gyermek horgász egy horgászbottal horgászhat. (A parton több felszerelt botot is lehet tartani!)

Szabályok:

Gépjárművel csak a kijelölt parkolóig lehet behajtani, kivéve a 24 órás horgászjegyet megváltók, akik a belső területen kialakított parkolókig is beállhatnak.

Horgászhely elfoglalása előtt a halőrháznál kell kifizetni a napjegyet. Csak ezt követően lehet megkezdeni a horgászfelszerelések beszállítását.

A kiváltott horgászjegyet minden vendég tartsa magánál a horgászat végéig, hogy az időszakos ellenőrzések során, valamint távozáskor igazolni tudja horgászatának jogszerűségét.

Horgászni csak a kijelölt helyeken lehet, amik számozással is felvannak tüntetve.

A lezárt területeken TILOS horgászni, viszont szerelék kiszabadítás vagy koncentrált etetés véget gyalog meglehet közelíteni a szükséges helyeket.

A szerelékes, behúzó kocsik használata ingyenes, viszont behúzást követően kérjük visszahozni a halőrházhoz, hogy a később érkezett horgásztársak is igénybe tudják venni azokat.

Horgászat közben minden vendég tartsa be az illemszabályokat, ne hangoskodjon és semmilyen módón ne zavarja más vendégek kikapcsolódását, szórakozását és pihenését!

Horgászat befejezését követően a horgász köteles tisztán és rendezetten elhagyni az általa használt területet.

Etetőanyagból maximum 1kg/nap, vagy bojliból 1kg/nap, valamint pluszban 1kg áztatott vagy főzött magvak használata engedélyezett! Nem szükséges a túlzott etetés!

Nagyméretű pontymatrac és sebfertőtlenítő használata kötelező és nem opcionális!

Kicsi méretű matrac nem megfelelő! ( kérjük higgye el mindenki, hogy ezek a gyerekméretű matracok nem elegendő méretűek, 8-10kg-os ponty ráfér, de maximum akkor, ha az döglött. A fotózásig biztos, hogy ugrálni fog az a szerencsétlen hal, ami után még rosszabb verzió, hogy teljes testsúllyal ráugranak)

VIP helyen és néhány horgász állásnál már kihelyezett pontybölcsők vannak, amiket ingyen és bérmentve használhatnak a horgászok. Folyamatosan bővítjük, hogy minden állásra kerüljenek ilyen bölcsők.

Állva fotózni és halat kézben vízhez vinni és úgy vissza engedni szigorúan TILOS! Még a kis méretű pontyokat, vagy amúrokat sem!

Fonott zsinór használata nem engedélyezett! Kivéve horogelőke és leader, illetve télen a pergető horgászok.

Fürödni és kézzel szereléket bevinni tilos!