Horgászrend

A horgászathoz állami horgászjegy szükséges!

Engedélyezett horgászmódszerek:

  • Úszós módszer:
    • Botonként 1 db egyágú szakáll nélküli horoggal szerelve.
  • Fenekező módszer:
    • Készségenként (botonként) maximum 1 db egyágú szakáll nélküli horog. Lehet feeder, vagy bojlis technika is.
  • Pergető módszer nem engedélyezett

Felnőtt horgász (18 év felett) kettő horgászbottal, gyermek horgász egy horgászbottal horgászhat. (A parton több felszerelt botot is lehet tartani!)

Szabályok:

Gépjárművel csak a kijelölt parkolóig lehet behajtani, kivéve a 24 órás horgászjegyet megváltók, akik a belső területen kialakított parkolókig is beállhatnak. Időjárás függő!!!

Horgászhely elfoglalása előtt a halőrháznál kell kifizetni a napijegyet. Csak ezt követően lehet megkezdeni a horgászfelszerelések beszállítását.

A kiváltott horgászjegyet minden vendég tartsa magánál a horgászat végéig, hogy az időszakos ellenőrzések során, valamint távozáskor igazolni tudja horgászatának jogszerűségét.

Horgászni csak a kijelölt helyeken lehet, amik számozással is felvannak tüntetve.

A lezárt területeken TILOS horgászni, viszont szerelék kiszabadítás vagy koncentrált etetés véget gyalog meglehet közelíteni a szükséges helyeket.

A szerelékes, behúzó kocsik használata ingyenes, viszont behúzást követően kérjük visszahozni a halőrházhoz, hogy a később érkezett horgásztársak is igénybe tudják venni azokat.

Horgászat közben minden vendég tartsa be az illemszabályokat, ne hangoskodjon és semmilyen módón ne zavarja más vendégek kikapcsolódását, szórakozását és pihenését!

Horgászat befejezését követően a horgász köteles tisztán és rendezetten elhagyni az általa használt területet.

Etetőanyagból maximum 2kg/nap, vagy bojliból 3kg/nap, valamint pluszban 2kg áztatott vagy főzött magvak használata engedélyezett! Nem szükséges a túlzott etetés!

2022 évtől csak Elhagyós szerelék alkalmazható!!! A lényeg, hogy kosár, vagy ólom szabadon eltudjon maradni egy szakadás, vagy más szerelék vesztés esetén. Ne legyen forgó, vagy más ütköző a főzsinoron!

Nagyméretű pontymatrac és sebfertőtlenítő használata kötelező és nem opcionális!

Kicsi méretű matrac nem megfelelő! ( kérjük higgye el mindenki, hogy ezek a gyerekméretű matracok nem elegendő méretűek, 8-10kg-os ponty ráfér, de maximum akkor, ha az döglött. A fotózásig biztos, hogy ugrálni fog az a szerencsétlen hal, ami után még rosszabb verzió, hogy teljes testsúllyal ráugranak)

VIP helyen és néhány horgász állásnál már kihelyezett pontybölcsők vannak, amiket ingyen és bérmentve használhatnak a horgászok. Folyamatosan bővítjük, hogy minden állásra kerüljenek ilyen bölcsők.

Állva fotózni és halat kézben vízhez vinni és úgy vissza engedni szigorúan TILOS! Még a kis méretű pontyokat, vagy amúrokat sem!

Tok hal fogás esetén a kifogott halat úszó mérlegelőben, vagy a nagyméretű merítőhálóban a vízben kell tartani és azonnal értesíteni a halőrt! 70 6079874. Június 1-től szeptember 30-ig nem vehető ki a vízből a hal! Vízben ki szabadítható a szerelék, majd halőr jelenlétében vissza kell engedni! Ebben az esetben belehet lépni a vízbe, hogy könnyebb legyen a művelet, valamint lehet ilyenkor képeket is készíteni. Nyári időszakon kívül csak halőr jelenlétében lehet vízből kiemelni a tokhalat, akkor, ha van pontybölcső és visszaengedő a horgásznak! Ezen szabály be nem tartása adott évre kitiltással jár, ha van tagsági kártyája az adott évre inaktívvá válik. Mindenki megértését köszönjük, ezek a lépések a halak védelmére szolgálnak, valamint ritka és nagyértékű halakról van szó.

Fonott zsinór használata nem engedélyezett! Kivéve horogelőke és leader.

A szabályok betartását minden nap ellenőrizzük a horgászat közben! Kisebb szabályszegésnél figyelmeztetünk, de súlyosabb szabályszegés esetén, a horgászat abbahagyása, kitiltás, szabálysértési feljelentés, tagsági kártya passzivá tétele is lehetséges! Kérjük figyeljenek a szabályainkra és ne kezdjék megmagyarázni, ha elkövetik. Mindig mindenkit tájékoztatunk a horgászjegy megvásárlásánál. Inkább kérdezzenek, minthogy megsértődések legyenek. Ezek a szabályok minden nagytestű hallal rendelkező tónál kötelezőek és szintén betartatják.

Törpeharcsát vízbe visszadobni Tilos!

Etető hajó és radar használata engedélyezett!

Fürödni és kézzel szereléket bevinni tilos!